Toevoeging of “Pro Deo”

Betaling kosten strafrechtzaak door overheid

toevoeging van raad voor rechtsbijstandIn strafzaken geeft de wet de mogelijkheid dat de advocaatkosten worden betaald door de overheid. Met een ouderwetse term wordt dit nog wel eens ‘pro deo’ genoemd. Tegenwoordig heet dat ‘procederen op basis van Toevoeging’ of ‘gefinancierde rechtsbijstand’.

Toevoeging door Raad voor Rechtsbijstand

De organisatie die zorg draagt voor behandeling van de aanvraag om ‘gefinancierde rechtsbijstand’ is de Raad voor Rechtsbijstand. Indien een verdachte een laag (gezins-) inkomen heeft, dan verstrekt de Raad voor Rechtsbijstand een ‘Toevoeging’.

pro deo advocaat strafrechtIn strafzaken wordt door de Raad voor Rechtsbijstand enkel toevoegingen verstrekt aan advocaten die staan ingeschreven op het specialisme ‘Strafrecht’. Mr. Koevoets staat sinds 1997 bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven voor strafzaken.

Heeft u te maken met een strafrechtelijke vervolging? Neem dan contact op met Mr. Koevoets:

Bel direct:  010 425 7800
Of ga naar contactpagina

De aanvraag van de Toevoeging

De aanvraag van de Toevoeging wordt namens de cliënt gedaan door het advocatenkantoor. Nadat u de dagvaarding of oproeping aan ons kantoor heeft verstrekt, alsmede uw persoons- en adresgegevens, verzorgen wij de toevoegingsaanvraag. Cliënten betalen in strafzaken een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage van minimaal €143,-.

Niet alle strafzaken mogelijk op toevoeging

Koevoets Advocaten Rotterdam staat ook verdachten in strafzaken bij op basis van Toevoeging. Let op: ons kantoor doet dat echter in een beperkt aantal zaken.

Gecompliceerde strafzaken komen bij Koevoets Advocaten doorgaans niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand en worden enkel op betalende basis gedaan. Zaken op het gebied van Ondernemingsstrafrecht komen niet in aanmerking voor een Toevoeging. Politierechterzaken in de meeste gevallen wel.

Altijd verzekerd van 100% zorg en deskundigheid

Het spreekt voor zich dat in gevallen wij u bijstaan op basis van een Toevoeging, u er op kunt rekenen dat we uw zaak met dezelfde zorg en deskundigheid behandelen als in gevallen waarin we op betalende basis zouden optreden.

De Raad voor Rechtsbijstand heeft Koevoets Advocaten sinds 2014 erkend als High Trust kantoor.

Dient u te verschijnen bij de strafrechter en maakt u zich zorgen over de advocaatkosten?

U kunt telefonisch informeren bij ons kantoor of uw strafzaak in aanmerking komt voor verlening van rechtsbijstand op basis van Toevoeging.

BEL ONS DIRECT OF GA NAAR CONTACTPAGINA

Tel: +31 10 425 7800 (NL + ENG)
Tel: +31 10 800 8000 (Chinese)