NL | EN | 中文

Koevoets Advocaten

WSNP uitspraak

> > > WSNP uitspraak rechter

WSNP uitspraak rechter definitief?

De uitspraak van de rechter (bij de rechtbank) is niet definitief. Als de rechter het verzoek om toepassing van de schuldsaneringsregeling afwijst of als de rechter de schuldsaneringsregeling tussentijds beëindigd, dan kan er altijd hoger beroep ingesteld worden. Het is zelfs aan te raden om dat te doen, nu er nog veel hersteld kan worden. Onderaan het vonnis van de rechter staat ook altijd dat u binnen 8 dagen hoger beroep kunt instellen bij het Gerechtshof (met behulp van een advocaat).

Als de rechter het verzoek om toepassing van de schuldsaneringsregeling heeft toegewezen, dan is hoger beroep niet mogelijk!

Wanneer doet een rechter uitspraak in een WSNP zaak?

Nadat verzoeker/saniet is opgeroepen om te verschijnen bij de rechter (of rechter-commissaris) dan zal de rechter een datum bepalen voor vonnis. Doorgaans is dat een week na de zitting, in drukke periodes kan het langer duren.

Het komt ook wel eens voor dat de rechter nog wat informatie wil hebben van de saniet/verzoeker. De rechter kan saniet/verzoeker een termijn verlenen om de aanvullende stukken aan te leveren. De rechter zal dan doorgaans ook weer binnen een week nadat de stukken binnen zijn uitspraak doen.

Hoger beroep bij WSNP uitspraak rechter

Tegen de uitspraak tot afwijzing van het verzoek om toepassing van de schuldsaneringsregeling of tegen de uitspraak tot beëindiging van de schuldsaneringsregeling kan verzoeker/saniet binnen 8 dagen na de dag van de uitspraak in hoger beroep.

Het hoger beroep kan verzoeker/saniet niet zelf instellen, dit kan uitsluitend een advocaat doen. Het is dus noodzaak om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat. De regels omtrent de WSNP zijn niet iedere advocaat bekend. Er zijn vele mogelijkheden en uitzonderingen die niet iedere advocaat bekend zijn.
Lees meer over hoger beroep bij WSNP zaken