Chinadesk

Advocaat van Chinatown

 Van Chinadesk naar:

“Advocaat van
Chinatown”

In Nederland heeft Koevoets Advocaten een unieke en prominente positie binnen de Chinese gemeenschap.

In 2004 is begonnen om binnen het kantoor speciale faciliteiten te creeren voor haar Chinese clienten, zoals bijvoorbeeld het 7 dagen per week beschikbaar zijn van de diverse communicatiekanalen in de Chinese taal. Koevoets Advocaten was het eerste advocatenkantoor in Nederland met een aparte “Chinese Telefoonlijn”. Meerdere van onze medewerkers spreken van huis uit Chinees Mandarijn en/of Chinees Kantonees en/of Chinees Wenzhou / Wencheng.

Heden ten dage is Koevoets Advocaten de juridisch adviseur en het aanbevolen advocatenkantoor van de Algemene Chinese Vereniging Nederland (ACV) alsmede de Wencheng Vereniging Nederland. Daarnaast is er een nauwe betrokkenheid met de diverse subverenigingen, Chinese netwerken en belangenverenigingen in Nederland. Meer dan 60% van onze cliënten is Chinees of van Chinese afkomst.

Vanaf september 2014 is Koevoets Advocaten de juridisch adviseur van de Chinese Kamer van Koophandel in Nederland (DCCC).

Goede dienstverlening aan de Chinese clientèle omvat uiteraard meer dan alleen de taal spreken. Het idee dat voor het opzetten van een “Chinadesk” volstaan zou kunnen worden met het inhuren van een Chinees sprekende medewerk(st)er is een ernstige onderschatting van de kwaliteiten die (potentiële) clienten mogen verwachten. Dat beseffen we beter dan wie dan ook. Door onze jarenlange ervaring weten we wat de Chinese cliënt – of dit nou een particulier, ondernemer of vertegenwoordiger van een (internationale) onderneming is – verwacht van de diensten van een advocatenkantoor. We kennen ook de culturele verschillen die overbrugd moeten worden en de eventuele complicaties die dat kan geven.

Koevoets Advocaten onderhoudt directe en vertrouwde banden met de Chinese Ambassade in Nederland en haar Consulaire afdeling. Deze banden achten wij buitengewoon waardevol om onze clientèle zo goed mogelijk te kunnen bedienen. In het geval onze clienten een kwestie hebben met raakvlakken zowel in China als in Nederland kunnen wij snel schakelen en communiceren.

Niet voor niets wordt Koevoets de “advocaat van Chinatown” genoemd.