Immigratie Nederland zakelijk –
Kort en lang verblijf

advocaat immigratie nederland zakelijk

Immigratie Nederland voor zakelijke doelen

Immigratie naar Nederland voor zakelijke doeleinden kent strikte regelgeving. Evenals het geval is voor particuliere verblijfsdoelen, is een onderscheid gemaakt tussen lang verblijf en kort verblijf. Hiervoor gelden afzonderlijke procedures.

Visum kort verblijf of verblijfsaanvraag lang verblijf

Voor het verkrijgen van zowel een lang als kort verblijf in Nederland dient de aanvraagprocedure gestart te worden op het moment dat de aanvrager nog in zijn/ haar land van herkomst is.

Zakenvisum of Schengenvisum kort zakelijk verblijf

Een kort verblijf – bijvoorbeeld voor een zakenreis of kennisuitwisseling – kan door middel van het aanvragen van een (Schengen-)visum bij de Nederlandse Ambassade of Consulaat in het eigen land. Een visum geeft recht op een periode van verblijf voor maximaal 3 maanden. Voor het internationale zakelijke verkeer zijn door de Nederlandse overheid bovendien extra faciliteiten gecreëerd wanneer op regelmatige basis dient te worden gereisd. Er dient hiervoor te allen tijde een Nederlands bedrijf of instelling als referent te zijn aangewezen.

Verblijfsvergunning lang zakelijk verblijf

Wanneer u als buitenlandse ondernemer / investeerder, uw buitenlandse zakenpartner of uw buitenlandse werknemer langer in Nederland dient te verblijven, dan wordt daarvoor een verblijfsaanvraag bij de IND ingediend. Wij helpen u in dat geval bij het kiezen van het juiste verblijfsdoel en specifieke procedure.

Bel ons direct of ga naar contactpagina

Tel: +31 10 425 7800 (NL + ENG)
Tel: +31 10 800 8000 (Chinese)


zakenvisum en orange carpetMijn buitenlandse zakenpartner wil naar Nederland komen (Zakenvisum maximaal 3 maanden)
Koevoets Advocaten regelt het zakenvisum of Orange Carpet voor uw internationale zakenpartners.
Lees meer

zakenvisum verblijfsvergunningIk wil een werkvergunning / verblijfsvergunning voor mijn buitenlandse werknemer (langer dan 3 maanden)
Tewerkstellingsvergunning voor werknemers buiten de EU. Koevoets Advocaten helpt met de tewerkstellingsvergunning voor uw buitenlandse werknemers.
Lees meer

zakenvisum en orange carpet voor investeerdersIk investeer in Nederland met een buitenlands bedrijf
Koevoets Advocaten biedt een totaalpakket voor buitenlandse investeerders en startups in Nederland. Verblijfsvergunning en juridische begeleiding.
Lees meer


Terug naar Immigratie pagina