NL | EN | 中文

Koevoets Advocaten

Schengenvisum

> > > > Schengenvisum

Schengenvisum – 90 dagen in Nederland

Indien u voor maximaal 90 dagen naar Nederland wil komen, dan heeft u een Schengenvisum nodig. De reden voor het bezoek kan bijvoorbeeld vakantie of familiebezoek zijn, maar het kan ook gaan om een zakelijk bezoek. Een Schengenvisum wordt ook wel een toeristenvisum genoemd. Met dit visum kunt u maximaal 90 dagen in het Schengengebied verblijven, over een periode van 180 dagen.

Wanneer is een Schengenvisum aanbevolen?

Een Schengenvisum is alleen bedoeld voor kort verblijf. Als u met een Schengenvisum naar Nederland bent gekomen, dan kunt u dus geen aanvraag indienen voor een verblijfsvergunning. Met een Schengenvisum kunt u niet alleen Nederland bezoeken, maar ook de andere landen in Europa die zijn aangesloten bij het Schengenverdrag.

De aanvraag moet u indienen in het land waar u het langst zult verblijven. Wilt u bijvoorbeeld voor familiebezoek twee maanden naar België gaan en daarnaast twee dagen naar Nederland voor vakantie, dan moet u het visum bij de Belgische vertegenwoordiging aanvragen.

Indien u voor vakantie naar Nederland komt, dan wordt het visum afgegeven voor de duur van de vakantie. Indien u voor zaken vaak in en uit moet reizen, dan kunt u een multiple entry visum aanvragen. Met dit visum kunt u gemakkelijk in en uit Nederland reizen, zolang u blijft voldoen aan de regel dat u in een periode van 180 dagen niet meer dan 90 dagen in het Schengengebied blijft.

Wanneer is een Schengenvisum niet nodig?

Niet alle vreemdelingen moeten een Schengenvisum aanvragen. Bepaalde nationaliteiten zijn uitgezonderd van deze verplichting. Een lijst van visumplichtige landen vindt u hier. Weet u niet zeker of u een Schengenvisum hoeft aan te vragen? Neem dan contact op.

Bezwaar bij afgewezen visumaanvraag

Als de visumaanvraag wordt afgewezen, dan kunt u daartegen in bezwaar gaan. In de bezwaarprocedure kunt u deze bewijsstukken alsnog overleggen, maar er zal wat tijd overheen gaan voordat een beslissing wordt genomen. Het kan zijn dat het visum dan te laat wordt afgegeven, waardoor de vakantie voor u niet meer goed uitkomt.

Bel direct: 010 425 7800

Of ga naar de contactpagina