NL | EN | 中文

Koevoets Immigration Lawyers

Zakenvisum Orange Carpet

> > > Zakenvisum en Orange Carpet

Immigratie Nederland voor zakelijke doelen

Immigratie naar Nederland voor zakelijke doeleinden kent strikte regelgeving. Evenals het geval is voor particuliere verblijfsdoelen, is een onderscheid gemaakt tussen lang verblijf en kort verblijf. Hiervoor gelden afzonderlijke procedures.

Visum kort verblijf of verblijfsaanvraag lang verblijf

Voor het verkrijgen van zowel een lang als kort verblijf in Nederland dient de aanvraagprocedure gestart te worden op het moment dat de aanvrager nog in zijn/ haar land van herkomst is.

Zakenvisum of Schengenvisum kort zakelijk verblijf

Een kort verblijf – bijvoorbeeld voor een zakenreis of kennisuitwisseling – kan door middel van het aanvragen van een (Schengen-)visum bij de Nederlandse Ambassade of Consulaat in het eigen land. Een visum geeft recht op een periode van verblijf voor maximaal 3 maanden. Voor het internationale zakelijke verkeer zijn door de Nederlandse overheid bovendien extra faciliteiten gecreëerd wanneer op regelmatige basis dient te worden gereisd. Er dient hiervoor te allen tijde een Nederlands bedrijf of instelling als referent te zijn aangewezen.

Verblijfsvergunning lang zakelijk verblijf

Wanneer u als buitenlandse ondernemer / investeerder, uw buitenlandse zakenpartner of uw buitenlandse werknemer langer in Nederland dient te verblijven, dan wordt daarvoor een verblijfsaanvraag bij de IND ingediend. Wij helpen u in dat geval bij het kiezen van het juiste verblijfsdoel en specifieke procedure.


Neem contact op


Of bel ons via: 010 425 7800